Presentasjon

Magne Lindholms hjemmeside

Om meg

Fram til 1. mars 2019 var jeg ansatt som førsteamanuensis på Journalistutdanningen ved OsloMet, tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Der jobbet jeg fra 2001 til 2019, og hadde ansvar for presseetikk, medieteori og samfunnsfag. De siste åra arbeidet jeg også med innføringskurset på mastergraden i journalistikk.

Siden jeg er både filolog og gammel radiojournalist har jeg jobbet med skriveopplæring og studioinstruksjon i tillegg.

Fra 2008 til 2012 skrev jeg doktorgrad ved Senter for Profesjonsstudier (SPS) ved OsloMet. Den handler om journalistenes  profesjonsideologi fra 1950-tallet til 2013. Empirien var norske  journalistpriser, og  avhandlingen heter Journalistikkens autoritet. Den er utgitt i HiOAs/Oslomets skriftserie. Du finner en lenke direkte til den digitale versjonen her.
Før dette har jeg arbeidet som litteraturkritiker, frilans kulturjournalist, forlagsredaktør, kulturredaktør i NRK radio (gamle P2, før dagens kanalstruktur), kulturjournalist og dokumentarskaper i P2.

Det tok noen år å komme gjennom alt dette, så totalt har jeg nesten 40 års erfaring med kulturjournalistikk og journalistikkundervisning. Den faglige bakgrunnen for dette er nordisk hovedfag. Som du sikkert har gjettet har jeg gått av med pensjon, og regner meg nå som faglitterær forfatter med livsvarig skrivestipend.

professor_at_desk


Jeg bor i Oslo, er gift med Marianne Takle og har tre barn: Audun Lindholm, Håvard Takle Lindholm og Øystein Takle Lindholm. Audun er litterær aktivist og redaktør i det litterære tidsskriftet Vagant. Anbefales!

Jeg har en navnebror som er pensjonert skuespiller og sanger. Han kaller seg ofte Magne Benedikt Lindholm, og arbeidet ved Det Norske Teatret en årrekke.

Om hjemmesida

Det meste av det som ligger her er tekstbasert. Du kan laste ned noen eldre tekster som PDF-filer.  I søkefeltet kan du søke på alle ord på hjemmesida. 
Søket går gjennom tjenesten DuckDuckGo, som ikke sporer brukerne.
Jeg har ikke lagt inn kommentarer, etter at det ble avslørt at Disqus solgte persondata.

En tidligere versjon av denne sida ble overvåket av Google Analytics. Etter å ha lest denne rapporten fra Datatilsynet fjernet jeg dette. Sidene legger ikke igjen noen informasjonskapsler (cookies) på din nettleser. Du blir ikke registrert på noen måte når du besøker sida.
Alt materialet er lagt ut til personlig bruk.Det er veldig hyggelig hvis du legger ut lenker til innholdet. Kopier adressefeltet, gå til Facebook eller Twitter og legg ut lenka. Send meg en epost om dette fra kontaktsida.

Det er ikke lov å lage opptrykk, drive massekopiering eller legge materiale fra denne siden ut på Internett uten å oppgi kilde eller kreditere opphavsmannen etter god skikk.
Dette skriver jeg ikke for å være vrang, det er veldig hyggelig om dere bruker tekstene. Men jeg vil vite hvordan det blir gjort.

Det er veldig hyggelig hvis du legger ut lenker til sidene. Bruk knappene der det er knapper på siden, eller gjør det på den tungvinte måten: Kopier adressefeltet, gå til Facebook eller Twitter og legg ut lenka.

Hjemmesida er laget med Rapidweaver 8, og bruker en modifisert versjon av temaet Elite fra Themeflood. Noen sider med mer avanserte funksjoner bruker modulen Stacks.
Fjellbildene er fra Blåbergi, Ål i Hallingdal.

Send meg gjerne en melding på kontaktsida hvis dere liker det dere ser. Den sender en epost til min epostadresse.