2014.09.10 Debattinnlegg: Muslimsk utenomsnakk | Magne Lindholms hjemmeside

Magne Lindholms hjemmeside

2014.09.10 Debattinnlegg: Muslimsk utenomsnakk

Dette er ikke en kommentar i Klassekampen, men et debattinnlegg i Aftenposten 10-09-2014. Aftenposten har ikke lagt det ut på nett. Derfor legger jeg det ut her, rett under kommentaren Yndlingsislamisten.
Innlegget fra Hanin A.M. Al-Rubaye ligger her.


Hanin A.M. Al-Rubaye, som er PR-ansvarlig for den sjiamuslimske ungdomsorganisasjonen Stand4Hussain, kritiserte mistenkeliggjøring av muslimer i Aftenposten 4. september. Hun forteller også at de har delt ut roser.

Hun sikter antakelig til min kommentar ”Yndlingsislamisten” i Klassekampen 31. august. Grunnen til at jeg skrev var at Faten Mahdi Al-Hussaini, som talte så gripende under demonstrasjonen mot IS, er hyllet overalt uten at noen sjekket bakgrunnen hennes. Hun leder Oslokomiteen i Stand4Hussain.

Kommentaren er ikke mistenkeliggjøring, men politisk kritikk. Stand4Hussains logo pryder hvert eneste oppslag på nettstedet sannislam.no. Under fanen ”Kjente spørsmål” finner vi politiske standpunkter som til sammen vil skape en brutal religiøs politistat, lik den vi har i Iran. Siden forsvarer flerkoneri, halv arverett for kvinner, avhogging av hender, dødsstraff for utroskap og en holdning til erotikk som forutsetter religiøst politi i gatene. De siste to punktene ble riktignok fjernet i helga, men Stand4Husseins logo står der ennå. Sannislam.no er en gavepakke til alle som vil mistenkeliggjøre norske muslimer.

Al-Rubaye hevder at Stand4Hussain ikke har noe med sannislam.no å gjøre. Enten har organisasjonen uvanlig dårlig innsikt i hva en nettside er for noe, eller så forsøker de å skjule hva de står for.

I et fritt samfunn med plass til alle trosretninger må også muslimske organisasjoner tåle debatt om sine standpunkter. Ingen ting er bedre enn om Stand4Hussain tar klart og tydelig avstand fra det som står på sannislam.no. La oss få en diskusjon om politikk, ikke utenomsnakk om roser.

Oppdatering: Se kommentaren "Yndlingsislamisten" (lenke i innlegget). Den førte til en større debatt. Faten Mahdi Al-Hussaini avviste det som står i kommentaren i et intervju i VG Helg og VG+ 6.9.2014, men avvisningen var svært generell, og hun presenterte ikke sine egne standpunkter. Dette gjorde hun 3.november 2014 i VG. Den direkte foranledningen var at hun mottok Bergesenprisen 2014 i oktober. Lenkene til stand4hussain.no på nettsida sannislam.no ble fjernet i oktober 2014. Stand4hussain presenterer seg også som uavhengig på sine nettsider, sist sjekket i begynnelsen av november 2014.

Fatens innlegg ligger her:
http://www.vg.no/nyheter/meninger/islam-debatten/kronikk-mitt-staasted/a/23328031/