Julestemning

Magne Lindholms hjemmeside

2011.12.17 Julestemning

Klassekampen " I dag" 17.12.2011

Santa Claus har kommet til byen for å åle seg inn mellom klesstativene og nynne i kassakøen slik at det musikalske makkverket klinger overalt hvor penger skifter eier.

Sjefer og frilanskontakter arrangerer gløggtreff med kjipe pepperkaker midt i den beste arbeidstida akkurat den uka alle strever med å få ferdig det de ikke fikk gjort på grunn av bakrusen forrige uke men må få ferdig før alt stopper opp slik at man i hvert fall ikke får gjort noe den dagen heller.

Huset fylles med lister over gaver man må kjøpe til de som har alt og alle klager men ingen vil være den første som slutter og lønninga går til ting ingen trenger som er på salg om en uke.

Foreldete matkonserveringsteknikker relanseres i rituell form for å sikre hyggen og at ingen bakteriekultur skal være fordøyelsen fremmed.

Kolleger som er fornuftige resten av året diskuterer om sideflesket er best når det stammer fra ihjelgassa griser eller sauer som er mishandlet etter henrettelsen og om det er best med vindtørking og at smaken avhenger av avstanden til kysten og om man røyker med or eller einer og andre lokaletniske markører.

Religiøse idioter maser om Jesu fødsel og det egentlige budskap enda alle som har greie på historie vet at romerne la fødselsdagen til vintersolverv for å unngå at kristendommen ble så upopulær at soldatene gjorde opprør mot den nye statsreligionen hvis de gikk glipp av fyllefesten.

Søskenflokker sorteres i minedineogvårebarn for å sendes med fly til ekssamboeres svigerfamilier på utilgjengelige steder med dårlig fergeforbindelse etter et fordelingssystem over flere år for å dyrke en forestilling om at alle skal være samlet der de hører hjemme.

Ingen alternativer eksisterer siden hele samfunnet skrus av samtidig for å markere at dette er obligatorisk for alle og eneste nødutgang er å bli muslim enda det gir enda mer religion og eid er om mulig enda klammere og man må faste i tillegg.

Å la være er ikke aktuelt for da blir barna lei seg fordi dette er en slags lønningsdag der de innkasserer sin andel av det kjøpesentrene tilbyr og noen i familien synes det er koselig og så sær er du da ikke

Låst i en knipetang mellom kos og kommers står man og undres i sitt stille sinn hvorfor det var nødvendig å forsterke pinen ved å legge denne forferdelige musikken oppå det hele.(Klassekampens redaksjon satte inn en masse kommaer i teksten for å gjøre teksten litt mer skolegrammatikalsk riktig og mindre utmattende. De er selvfølgelig ikke med her.)